Guinness, maak(t) je niet dik! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Frans Maas - WaarBenJij.nu Guinness, maak(t) je niet dik! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Frans Maas - WaarBenJij.nu

Guinness, maak(t) je niet dik!

Door: Frans

Blijf op de hoogte en volg Frans

26 September 2005 | Ierland, Dublin

Beste mensen,

Het is toch tijd te reageren op enige onaardige opmerkingen over Guinness en mijn buik. Allereerst, Guinness is gezond! Ja dat is echt waar, ze zeggen niet voor niets: "Guinness is good for you". Guinness is een stout en geen bier en maakt je derhalve niet dik. Guinness is zelfs goed voor je darmen en maag (zolang je met mate drinkt, en geloof me, meer dan 3 guinness op 1 avond is mij nog niet gelukt)

Zo nu dat rechtgezet is, zal ik even over mijn weekend vertellen: wij zijn naar Howth geweest (spreek uit: Hoeth (of zoiets)).
Kijk maar op de fotos, dan zie je dat t geweldig is. Een hele mooie kustlijn, heel ruig ook. En dat slechts 20 minuten met de Dart (Trein in en rond Dublin) van het centrum. Mooi dus. Daarna lekker gegeten met zn allen (Pannenkoeken!!!) Iedereen was diep onder de indruk van mijn kookkunsten, dus dat was mooi meegenomen. Wist je trouwens dat ze in Duitsland de pannenkoeken ongeveer 4 vingers dik bakken, ik heb ze dus maar geleerd hoe het wel moet. Niet dat we de pannenkoeken in Duitsland hebben gegeten, maar ik was toevallig met 5 Duitsers... Overigens is het opvallend dat 5 Duitsers gewoon Engels praten als er een Hollander bij is.(ikke dus).

Nou ja, Howth moet je maar gewoon bekijken op de fotos, voor Jonas, Roderick en mijn ouders geldt dat ik het wel laat zien als jullie hier in Dublin zijn. Het is nl. vlakbij en het is supermooi.

Verder was het maar goed dat we weg waren Zaterdag want blijkbaar had Sinn Fein een grote protestmars gehouden door het centrum van Dublin. Niet dat ik iets tegen de hereniging van Ierland heb, maar ik loop liever niet tussen mensen met kale koppen (sorry Funs), spikes om de nek en leren jasjes met allerlei dop emblemen e.d. erop, die met zwarte vlaggen en doodskoppen en met de meest scary tatoeages rond. Als mensen zich nu aangesproken voelen dan spijt mij dat enorm, dat is niet de intentie van deze opmerking.

Nu even over zondag: Gealic Football!!! Wow wat een sport, misschien nog wel mooier dan Hurling, iig een stuk harder en gemener! Mooi dus. Vooral omdat Tyrone won, niet dat mij dat op zich veel kon schelen, totdat een met een van mijn Duitse vrienden bekende Ier binnen kwam om het te vieren en een enorme "shitload" 'Best Celtic Cider' (waarschijnlijk the best omdat er 6% alcohol inzit i.p.v. de 4% die hier in t bier en gewone Cider zit) meenam en zich genoodzaakt voelden ons mee te laten delen in zijn vreugde. Van onze kant uiteraard geen probleem en gezellig was het! (En dan te bedenken dat ik Kerry aan was gaan moedigen tijdens de wedstrijd, omdat ik toevallig een groen shirt aan had)

Nou ja, ik zou zeggen, geniet maar lekker van de fotos want ik gaat er weer mee stoppen hierzo. Bedankt voor jullie vele reacties wederom, alleen nu niet meer zeuren over Guinness en mijn buik :D

• 26 September 2005 - 11:24

Raymond:

Bier maakt ook niet dik hoor Frans, maar dan moet je er wel vaak genoeg, veel genoeg van drinken.
    Maar mooie foto's...en dan natuurlijk de vraag, wie is wie??? en wie is dat meisje waar jij zo schattig omarmd mee staat.....????????

Geniet er iig van.
    Groeten Raymond

• 26 September 2005 - 11:38

Marc:

Is het niet veel lastiger om nu uit te leggen hoe het wel met die buik zit?? :p

• 26 September 2005 - 12:40

Margareth:

leuk dat je het weekend mnaar zee ben geweest. leuke foto's Van Bier wordt je pas dik als je niet aan sport doet. maar zo te zien loop je heel wat af en komt dat wel in orde.
    auf wiedersehen

• 27 September 2005 - 10:55

Merel:

leuke lachwekkend stukje tekst.
    maar marc heeft gelijk, hoe leg je het dan uit???

kuzzz

• 27 September 2005 - 11:01

Frans Zelf:

Welke Buik???

• 27 September 2005 - 17:14

Martin:

Guiness maakt niet dik. Dat was je immers al, dus hier kennelijk al veels te veel gedronken en dat zet je daar voort. Maar nu merkt niemand het meer ;)

Goed om te horen dat je je daar zo vermaakt. Maar ben benieuwd of je straks nog wel naar huis toe wilt.

Grtz,

Martin

• 28 September 2005 - 17:10

Zus:

he broer
    ik hoorde net dat iemand die ik ken, ook in melbourne zit tijdens mijn verblijf daar. dus een maatje gevonden voor de autralian open!!!
    jaaaaaaaaaaaa, daar ben ik dan natuurlijk bij he

kuzzzz

• 29 September 2005 - 10:40

Margareth:

Hoi.
    Hier alles goed vanavond bridge laat wel een beetje op tijd weten wat je allemaal gehad zou willen hebben.

• 01 Oktober 2005 - 10:47

Casper En Suus:

Suus en Cas
    25 Sep 2005 13:44 uur

Hoorde van Merel,dat je deze site hebt. Leuk hé? De"oudjes"zullen je van tijd tot tijd een berichtje sturen.Wij zullen ook trachten je ouders een beetje in de gaten te houden, zeker als Merel straks ook nog het land uit is!! Wij zijn net terug van onze vakantie naar Italië.Ook een machtig mooi land.Alleen iets meer wijn dan bier om te drinken.Hebben F.en M.dus nog niet gesproken.Zij zijn(volgens onze eigen anonieme tipgever) vertrokken naar Parijs voor een bruiloft.Wie gaat er nu op vrijdag heen om zaterdag een bruiloft mee te maken en komt op zondag terug?? Je blijft dan toch zeker nog een aantal dagen??!! Maar ja Frans, ik mag me nergens mee bemoeien.Verder is het hier zonnig. Lekker temperatuurtje. Groetjes, Suus. ( ook van Cas natuurlijk)

• 02 Oktober 2005 - 19:46

Mark Verschuren:

Goed bezig daar Franske!
    We kunnen een slanke den verwachten over een paar maandjes??? Als die veredelde chocolade melk goed is voor alles wat met het afvoeren heeft te maken!!! Wellicht dat ik me er ook weer eens aan ga onderwerpen. Is al weer lang geleden.

Greetz,

Mark